Cap al vespre – Jacint Verdaguer
Quedem-nos amb els bons moments, amb les paraules sota la pluja del camp, amb els pensaments que sortiren de la ment.

Injustícies a Corea del Nord.

Corea del Nord és un bon exemple d’un país regit per un sistema socialista, hermètic. El líder, Kim Jong Il, és la persona més benerada d’aquest país, fill de Kim Il-sung. Jong Il és un líder per el qual els ciutadans coreans tenen gran respecte.

Fa unes setmanes els alumnes de 1r BAT A vàrem veure un documental sobre les injustícies a Corea del Nord. Sabem que es un pais on no hi està permesa la infiltració dels Americans, tot i així, vegem com som tractats:

L’equip especial de TV3 30 minuts en va ser testimoni. Primer, van entrar al pais en avió. Primer advertiment: no es permesa l’entrada al pais de portatils. Qualsevol aparell que pugui enviar informació podria ser penalitzat, l’internet està casi prohibit. I no caldrà dir quant solament es poden gravar segons quines imatges amb la càmara.

Perque no hi han cotxes a les carreteres principals? Alejandro ens contestà la pregunta:

– es tracta d’un pais on son molt tolerants amb la contaminació. Les persones que vulguin fer viatges ho hauran de fer per les carreteres secund’aries.

Un cop estem a les carreteres secundàries ningú viatja sense bicicleta. Solament persones amb alt rang estatal podrien viatjar amb cotxe. Tota una injustícia.

Alejandro Cao, és el president de’ ”l’associació d’amistat amb Corea”, un òrgan que du a terme el treball de rebre els turistes foranis a Corea del Nord, per exemple, els periodistes de TV3.

Aquest ”guia” els acompanyarà durant tota l’estada. Un cop a l’hotel, no es poden comunicar amb cap Coreà. I en cas de que sorgeixi conversa, Alejandro pot exercir de traductor. Com es sap que l’informació ha arribat correctament?

És un pais amb els ulls tapats. Tothom benera al líder com si d’un Déu es tractés. Per exemple, nens de 2 anys han de saber l’imne, com no, adorant al gran líder. Dona exemple d’un pais totalment paranoic, plè de persones que no somriuen, que no es relacionen, i que semblen un tant ”enfadats”, seria la paraula…?

La realitat supera la ficció.


Extret del documental: http://www.tv3.cat/p30minuts/30Item.jsp?idint=1219&item=reportatges

Anuncios

Una respuesta to “Injustícies a Corea del Nord.”

  1. ole ole ole!!

    esta molt bé el documental aquest! m’ha molat l’escrit!

    ALMOGÀVER!


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: